Најновије

"ОВО ВИШЕ НИЈЕ ПРОБЛЕМ ИЗБЕГЛИЦА" Мицотакис: Турска користи мигранте да скрене пажњу са ужасне ситуације у Сирији

Грчки премијер Кирјакос Мицотакис изјавио је данас да мигрантска криза на границама његове земље с Турском представља "асиметричну претњу" границама ЕУ и поручио да нико неће уцењивати Грчку и ЕУ.

Грчка (Фото: Јутјуб)

- Ово више није проблем избеглица. То је отворен покушај Турске да искористи очајне људе да промовише своју геополитичку агенду и да скрене пажњу са ужасне ситуације у Сирији - рекао је Мицотакис на заједничкој конференцији са председником Европског савета Шарлом Мишелом, председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен и председником Европског парламента Давидом Сасолијем.

Мицотакис тврди да људи који су у протеклих неколико дана покушали да уђу у Грчку не долазе из ратом разорене сиријске провинције Идлиб, већ су дуже време безбедно живеле у Турској, преноси грчки портал Екатимерини.

- Турска неће уцењивати Европу због избеглица. Ми смо спремни да подржимо Турску у решавању проблема избеглица и да нађемо решење за енигму у Сирији, али не под овим околностима. Моја дужност је да штитим суверенитет своје земље - рекао је Мицотакис.

Он је додао да се Турска претворила у "званичног кријумчара миграната".

Мицотакис је поручио да ће Грчка штитити своју границу, односно границу ЕУ, додајући да Атина очекује "опипљиву солидарност" ЕУ.

- Будимо искрени. ЕУ није одговорила на задатак да се избори са мигрантском кризом. Надам се да ће нам ова криза послужити као позив на буђење - поручио је грчки премијер.

Прочитајте ОВДЕ   све о “убици НАТО авијације”.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА