Најновије

ВЕЛИКА БУРА НА ПОМОЛУ: Новак Ђоковић бојкотује Вимблдон?!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, могао би да бојкотује Вимблдон 2022.

Фото: Синхуа

Најновије вести из "белог спорта", везане за Нолета и најпрестижнији турнир, прилично су узбуркале спортску јавност.

Наиме, након што је рат у Украјини био оправдање за челнике Вимблдона да се руским и белоруским спортистима не дозволи учествовање на гренд слему у Лондону, Никола Пилић, легендарни тениски стручњак, сматра да би Ђоковић могао да одустане од овог такмичења, на коме би, иначе, требало да брани прошлогодишњу титулу.

Овако о томе извештава швајцарску јавност тамошњи водећи медиј, "Блик":

"Да ли Ђоковић бојкотује Вимблдон ове године?

Када гренд слем турнир у Вимблдону почне 27. јуна, ни руских ни белоруских тениских професионалнаца неће бити на чувеној травнатој подлози. Они су, сви заједно, избачени из конкуренције од стране организатора, због рата у Украјини.

Али, могуће је да још једна звезда буде одсутна с претижног турнира. Наводно, светски број 1, Новак Ђоковић (34) чак размишља о томе да бојкотује Вимблдон, како би реаговао на санкције уведене колегама.

Тако мисли Никола Пилић (82), Србинов бивши тренер.

Пилић верује да би таква одлука донела велики притисак на шефове Вимблдона:

- Други тениски професионалци би исто морали да заузму став. Помислиће "Па, ако ови тенисери не играју, онда нећемо ни ми". Било би баш занимљиво видети како би Вимблдон у том случају реаговао, рекао је Пилић.

"Џокер" би, међутим, платио велику цену за одсуство у Лондону. То би био други гренд слем у години, после Аустралијан опена, на коме он не би бранио титулу.

Али, попут Србина, и други тенисери и тенисерке, као и АТП и ВТА организације, недавно су критиковале избацивање Руса и Белоруса са Вимблдона. Говорило се о "болном изузетку". Па опет, разговара се и о могућим забранама за Русе и на неким другим турнирима.

Узмимо на пример Рим, где је Ђовани Малаго (63), председник Олимпијског комитета Италије, позвао организаторе мастерса у главном граду те земље да не дозволе руским и белоруским такмичарима да се надмећу. Ако буде потребно, италијански политичари би морали да интервенишу и наметну ову забрану, истакао је Малаго.

Поред других, руски тенисер Андреј Рубљов (25) је предвиђен да игра у Риму, а Новак Ђоковић тај турнир жели да искористи као припрему на шљаци за Ролан Гарос. Први мечеви тамо ће се одиграти 8. маја", закључује "Блик" ово нагађање о томе да би Ноле могао да бојкотује Вимблдон.

У то је, ипак, тешко тек тако поверовати. А тешко је, имајући у виду да је у питању турнир који Ђоковић највише воли (и то од најраније младости), а притом му је у овој фази каријере "број освојених гренд слемова један од највећих приоритета", како је то често умео да истакне.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА