Најновије

ТЕШКИ ГУБИЦИ И ПАД МОРАЛА КОД УКРАЈИНАЦА: Руска војска уништила стотине украјинских нациста и страних плаћеника (ВИДЕО)

Руска војска наставља специјалну војну операцију у Украјини. Непријатељ трпи значајне губитке.

Преко 300 украјинских војника и страних плаћеника и 35 јединица тешког наоружања уништено је за један дан у области Николајева.

У дивизијама украјинске војске и територијалне одбране наставља се са одбијањем извршавања задатака. Особље 64. батаљона 103. бригаде територијалне одбране, стациониране у Лавову, одбило је да оде у подручје борбених дејстава у Донбасу због попуне необучених резервиста и недостатка тешког наоружања.

Оперативна тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија погодиле су људство и војну технику у 284 округа, два складишта муниције и ракетног и артиљеријског наоружања у области Волчејаровка Луганске Народне Републике, као и артиљеријске и минобацачке јединице у 43 округа.

У оквиру контрабатеријске борбе, прецизно оруђе Ваздушно-космичких снага Русије на Доњецком правцу погодило је: осам артиљеријских водова МЛРС Ураган у рејонима Курахово, Украинска, Новоселовка Друга, Воздвиженка и два артиљеријска вода у областима Украинска и Јаснобродовка одакле је пуцано на Доњецк и друга насеља Доњецке Народне Републике.

Као резултат ваздушних, ракетних и артиљеријских удара уништено је више од 780 националиста, осам тенкова и других борбених оклопних возила, три борбена возила Ураган МЛРС, 10 пољских артиљеријских топова и минобацача и 13 специјалних возила.

Руски ПВО системи су током дана уништили 21 украјинску беспилотну летелицу у више области.

Такође је пресретена балистичка ракета „Точка-У“ у области Молодежное, Херсонска област, и 16 вишецевних ракетних бацача у више области.

О нападу руске војске на фабрику "Мегатек" прочитајте ОВДЕ.

Извор: rusvesna.su

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА