Најновије

МОГУЋ ТОТАЛНИ РАТ: Експерт после речи Шојгуа открио разлог бекства америчких дипломата из Кијева

Војни аналитичар листа Завтра, Владислав Шуригин открио је највероватнији разлог бекства америчких дипломата из украјинске престонице.


Амбасада САД у Кијеву, коју многи већ доживљавају као показатељ интензитета непријатељстава у Украјини, поново је пожурила да затвори своја врата и одведе своје дипломатске раднике.

Могуће је да су САД потпуно озбиљно реаговале на изјаву руског министра одбране Сергеја Шојгуа, који је наложио да се појачају дејства у свим оперативним областима. Хоће ли у блиској будућности бити погођени озлоглашени центри за одлучивање, пита војни експерт Владислав Шуригин.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је прошле недеље извршио инспекцију група Центар и Југ и рекао да је неопходно „појачати акције у свим правцима“ како би се искључила могућност да Кијев изврши ударе у Донбасу.

У међувремену, бивши шеф украјинске спољне обавештајне службе Никола Маломуж рекао је да је Москва заправо поставила „ултиматум” Кијеву: или ће савезничке снаге покренути офанзиву великих размера у наредне две недеље, повећати притисак на Харков и југ , или се преговори са Украјином воде под руским условима.

Истовремено, америчка амбасада у Кијеву је поново затворена 17. јула. Према речима очевидаца, врата амбасаде су чврсто затворена, а у самој згради нико се не види. Претходно су САД апеловале на своје грађане апелом да напусте Украјину, као што су то већ учиниле крајем фебруара 2022. године.

Да ли сви недавни догађаји значе да специјална војна операција прелази у нову, интензивнију фазу? Према војном експерту Владиславу Шуригину, савезничке снаге имају „тешку потребу“ да нападну Одесу и Запорожје, али изгледа да Американци играју на сигурно:

„Свакако да америчке амбасаде на нешто реагују; свакако да Американци имају обавештајне способности; наравно, стално прате све врсте извора које само имају при руци.

Дакле, могли бисмо да претпоставимо да Американци нешто знају што нису јавно рекли. Врло је могуће да ће руска војска почети да чисти Украјину темељније него до сада, притом ће можда бити на мети све америчке трупе.

Шта ћемо да радимо? Немам мапе Генералштаба, али очигледно је да ћемо наставити операцију – имамо јаку потребу да почнемо да делујемо у правцу Одесе и Николајева, Харкова и Запорожја. „, – каже Шуригин.

Према речима војног стручњака који се недавно вратио из Донбаса, специјална војна операција ће се наставити и нико не може да прецизира када ће руска војска и где стати.

Снимак тенковске битке погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА