Најновије

СРБИЈА ЗАТВОРИЛА АМБАСАДУ У УКРАЈИНИ: Огласило се министарство

Амбасада Републике Србије у Украјини привремено је затворена, а особље тог дипломатско-конзуларног представништва посао ће наставити да обавља из Београда, саопштило је 3. марта Министарство спољних послова Србије (МСП).

Кијев (Фото: МСП Украјине)

Министарство је навело да је Украјину напустило троје дипломата и један службеник амбасаде и да су се они безбедно евакуисали.

Како се наводи, то је учињено из разлога заштите безбедности особља, које ће у Београду остати до стицања услова за повратак у Украјину.

Додаје се да су држављанима Србије сада на располагању српске амбасаде у земљама које се граниче са Украјином. Саопштено је да се држављани Србије који се налазе у Украјини за помоћ могу обратити на телефоне 00381113068888 и 00381113068884 и и-мејл адресу consul@mfa.rs.

Министарство спољних послова Србије подсетило је да је фебруара препоручило грађанима Србије који бораве у Украјини да размотре могућност привременог напуштања територије те државе, а да је онима који су намеравали да путују у Украјину препоручено да одложе путовање.

Србија је 2. марта гласала за усвајање резолуције Генералне скупштине Уједињених нација којом се осуђује напад Русије на Украјину.

Србија је након уласка руске војске у Украјину 24. фебруара подржала територијални интегритет Украјине и истовремено одлучила да се не придружи санкцијама које је Европска унија увела званичној Москви.

Извор: РСЕ/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА