Најновије

УКРАЈИНА У ОГРОМНОМ ПРОБЛЕМУ: Ово оружје тренутно не могу да спрече (ВИДЕИ)

Портпарол Ратног ваздухопловства Украјине Јуриј Игнат је изјавио да се у борбама против украјинске војске користи оружје које ствара велике проблеме.

Су-34 (Фото: Министарство одбране Русије)

Говорио је о активној употреби крилатих бомби од стране јединица руске армије против Оружаних снага Украјине. Истовремено, руски авиони имају могућност да не лете у зону дејства украјинске ПВО.

Према Игнатовим речима, ове подесиве бомбе се користе на фронту скоро свакодневно, тако да Кијев треба да појача притисак на Запад око пребацивања ловаца.

„Ово је нова претња која се појавила пред нама: без летења у зону дејства наше ПВО, они бацају ове бомбе. Бомбе од 500 килограма лете на десетине километара, да подсетим да ова бомба има бојеву главу, треба нешто да се уради. Не само системи противваздушне одбране које чекамо, већ и даље појачавамо притисак и радимо са западним партнерима на стварању авијационе коалиције и набављамо Украјини ловце“, рекао је на телевизији представник украјинског ратног ваздухопловства.

Раније је Игнат рекао да Русија има велике залихе авионских бомби, које је јефтиније и брже модернизовати у вођене и прецизне бомбе него производити пројектиле.

О униптењу НАТО командног центра у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА