Најновије

Свештеник из ковид болнице: Отац Жељко уз божију помоћ лечи душу али и тело (ВИДЕО)

Отац Жељко Јовановић уз божију помоћ лечи душу као свештеник али и тело радећи као здравствени радник у КЦС и у ковид болници.

Oтац Жељко и Патријарх Порфирије (Фото: Фејсбук)

Само да је човек здрав све остало ће лако.

Значење ових речи, нажалост, схватимо тек онда када оболимо.

Тада се сетимо скоро свих лоших ствари које смо радили немарећи за здравље и здравим начином живота. Сетимо се и Бога, те се окрећемо молитви надајући се да ће свемоћни имати милости да помогне оздрављењу.

Помоћ сваке врсте најпотребнија је у болничким постељама, медицинска али и духовна. Ретко ко има дар да  помогне  у оба смисла.

На радост, оних који су га упознали, отац Жељко Јовановић, који је како сам каже, од Бога добио дар, да као свештеник лечи душу, а као медицински радник истовремено лечи и тело.

Јовановић несебично користи те дарове да помогне сваком ко од њега помоћ затражи. 

О томе сведоче они којима је већ помогао.  

Како нам је објаснио недељом и празником служи у цркви Светог Николе у Барајеву заједно са старешином цркве оцем Владом Димићем, а кад није у цркви оца Жељка многи ће срести у Клиничком центру Србије. 

- Нажалост неки се Бога сете само када им треба помоћ, али како каже наш народ :" Боље икад него никад". Богу хвала, није ми никад било тешко да помогнем једнима и другима, онима који свакодневно живе богоудним животом и онима који га се сете само кад је тешко- објашњава отац Жељко.

Како каже, срећан је кад види осмех на лицима оних којима помаже у болницама, али му је срце испуњено када црква светог Николе у Барајеву, у којој служи литургије буде пуна.
- Трудим се да својим беседама допрем до срца људи и окупим их љубављу и топлином. Не знам колико у томе успевам али ка томе тежим - скроман је отац Жељко који својом појавом, благим и богонадахнутим речима, а и медицинским знањем даје наду свима.

О беседама оца Жељка  сведоче многи његови парохијани који кажу да је Јовановић пун љубави.
- Његовим беседама нас крепи, а све што говори он то у животу и сведочи својим примером у цркви у Барајеву - рекла нам је једна од парохијанки.

Отац Жељко подједнако  исповеда и лечи и на свом радном месту у КЦС.

Угледни кардиохирург Асс. Др Александар Ђорђевић за емисију експлозив рекао је за оца Жељка да је он човек који изузетно брине о својим парохијанима.

- Ако је неко болестан он одмах алармира нас докторе да што пре закажемо преглед и помогнемо. Драго ми је  што га познајем и што смо пријатељи - рекао је др Ђорђевић.

Већина медија испратила је рад и пожртованост оца Жељка и у ковид болници у Батајници где је био на првој линији радећи на интензивној нези где су пацијенти са најтежом клиничком сликом.

Како су сведочили, пацијенти и колеге оца  Жељка, омиљен је код једних и других. 

Свакоме од њих покушао је да пружи мир у души и снагу у телу да се изборе у најтежим тренуцима.

Видео репортажу погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА