Најновије

СВЕДОК-САРАДНИК И ШАРИЋ ОПЕТ ОЧИ У ОЧИ: Ово је Јоксовић рекао на оптужбе да је Пљевљак планирао да га убије

Небојша Јоксовић, сведок-сарадник у поступку против Дарка Шарића и осталих оптужених за шверц 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Европу, саслушан је данас у Тужилаштву за организовани криминал у Београду као сведок у истрази која је крајем маја покренута због сумње да су Пљевљак и остали осумњичени планирали и припремали његову ликвидацију.

Фото: Јутјуб

Како Курир сазнаје, Јоксовић је у тужилаштву кратко говорио и то у присуству Дарка Шарића, који је из притворске јединице доведен у просторије тужилаштва, на шта има право. Подсетимо, и у ранијим случајевима Шарић је корстио то своје право.

- Јоксовић је данас рекао да нема никаква сазнања да је неко припремао његово убиство, као и да није у завади са окривљенима. Такође, рекао је да се не придружује кривичном гоњењу и да неће истицати имовинско-правни захтев - незванично сазнајемо од извора упознатог са случајем.

Јоксовић је, подсетимо, школски друг Дарка Шарића који је после хапшења у акцији "Балкански ратник", покренутој 2009, одлучио да постане сведок-сарадник. Он је тада пуштен из притвора и пребачен на тајну локацију, на којој га чува полиција.

У случају планирања ликвидације Небојше Јоксовића, поред Дарка Шарића, наредбом Тужилаштва за организовани криминал истрага за то кривично дело покренута је и против адвоката Дејана Лазаревића, Бојана Станојковића, Данила Одовића, Стефана Андрејића, Милана Вучинића и Уроша Радовановића, који се раније презивао Мишић.

- Они се сумњиче да су припремали Јоксовићеву ликвидацију, као и да су поставили бомбу испод кола Горана Николашевића, с циљем да дискредитују Јоксовића као сведока-сарадника и свале кривицу за то на њега - саопштило је раније тужилаштво. На саслушању поводом ових оптужби у тужилаштву Дарко Шарић је негирао кривицу.

Они се, како је тужилаштво саопштило, терете да су од краја јула 2020. године, па до 15. августа 2020. у Београду и Ваљеву имали намеру да дискредитују Небојшу Јоксовића као сведока-сарадника. Комуницирали су, како се наводи, преко криптоване апликације Скај. Наводно, план је био да се Јоксовић ликвидира за време познате манифестације на Дрини, "Дринска регата".

Подсетимо, Пљевљак је ухапшен 14. априла и од тада се налази у притвору, а само четири месеца раније била му је додељена наногица. Међутим, због сумње да је починио нова кривична дела враћен је у притвор.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА