Најновије

ДВЕ СИЛЕ УЗ СРБИЈУ Америка и НАТО су нам нанели много зла, да бисмо преживели морамо да пружамо отпор

НАТО земље и САД нанели су много зла српском народу зато се ни у наредном периоду од њих не може очекивати ништа добро, сматра историчар Милош Ковић.

Милош Ковић. (Фото: Јутјуб)

- Сетимо се етничког чишћења Крајине, Сарајева, Косова и Метохије. Присетимо се пројекта асимилације Срба у Црној Гори и Македонији. Бојим се да ни у наредном периоду од НАТО-а и САД не можемо очекивати ништа добро, јер су у Вашингтону на власти људи који су градили каријере у ратовима против српског народа - рекао је Ковић за данашњи Глас Српске.

Он је истакао да од три постојеће суперсиле, САД, Русије и Кине, две су у кључним питањима на страни Срба.
- Не треба да очекујемо од Русије и Кине да им српски народ буде национални интерес број један. Али Русија и Кина су велике силе од којих, уколико будемо довољно паметни, можемо да очекујемо подршку у кризним и неким другим нама битним ситуацијама - нагласио је Ковић.

Он је навео да се не сме дозволити да се Република Српска асимилује у унитаристичку државу БиХ.

- Наш интерес није ни да Албанија "прогута" Косово и Метохију или Бугарска Македонију. Нити да Срби у Црној Гори буду асимиловани у Црногорце. Морамо се бранити како бисмо преживели. Овде није реч о изазивању великих сила, али да бисмо преживели морамо да пружамо отпор. То треба чинити упорно, стрпљиво и промишљено - сматра Ковић.

Он је указао да је српска историја обележена прекидима, појаснивши да ту мисли на пропаст средњовековних српских држава, на сеобе, унијаћање и исламизацију, геноцид.

- Срби нису имали своју државу дуги низ векова, али су се сачували као народ, пре свега захваљујући својој цркви - истакао је Ковић.

Према његовим речима, обнова усташтва у Хрватској и нацизма у Украјини показује да се није разумело оно што се догодило у Другом светском рату.

- За све смо оптуживали искључиво Немце и Италијане. Земље које су биле немачке савезнице Запад је третирао као Хитлерове жртве. Нацифашизам је очуван захваљујући управо тим западним силама и ватиканским `пацовским каналима` за спасавање усташа и нациста - истакао је Ковић.

Он је навео да су Срби који су били носиоци фашистичког отпора "награђени" тако што су подељени, а Титу ни то није било довољно па је исцртао нове границе унутар Србије.

- Да су Хрватска, али и Украјина која је током Другог светског рата дала целу једну СС дивизију на време кажњене, не би данас било овога. Пошто то није урађено и пошто су биле чак награђиване, историја нам се понавља. Мирослав Крлежа се отворено дивио Анти Старчевићу. Писао је томе. Старчевићева правашка идеологија јесте један од најважнијих извора зла и геноцида нас српским народом - каже Ковић.
Да би Срби дошли до слободе и уједињења, али и очували завете, Ковић каже да морају да познају политику великих сила, да се ради о сложеним процесима, условљеним односима снага између великих, а то, између осталог, значи да би требало да се окрену оним силама које су спремне да подрже Србе.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА