Најновије

Срби са КиМ позвали Кфор да остане гарант безбедности

Представници Српске листе на северу КиМ пренели су команданту Кфора Ференцу Кајарију да је очување мира и стабилности њихов примарни циљ и да због тога Кфор мора остати гарант да безбедносна ситуација на КиМ неће ескалирати услед неслагања са Приштином и најаве о пререгистрацији возила и издавања улазно-излазних докумемата.

Фото: РИА

Председник Српске листе Горан Ракић и Милан Радојевић, Зоран Тодић, Срђан Вуловић и Драгиша Миловић, председници општина Северна Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан поручили су на састанку са кимандатом Кфора да су одлучни да као легитимни представници Срба раде на решењима којима би се превазишле тензије, преноси РТС.

Срби са КиМ позвали Кфор да остане гарант безбедности

„За тако нешто нам је потребна конструктивност и супротне стране, што сада није случај, већ се доношењем једностраних одлука и инсистирању на њиховом спровођењу ситуација додатно компликује, а то није добро ни за кога“, додали су.

На састанку у Митровици, Ракић и председници општина били су изричити у захтеву да Косовске безбедносне снаге не могу на север Косова и Метохије без одобрења Кфор-а и истакли да је мандат Кфора који проистиче из Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244, када је у питању допринос безбедном окружењу, нешто на чему се мора константно радити.

„Учинићемо све да народ на овим просторима живи боље и управо зато инсистирамо на успостављању Заједнице српских општина, чији ће механизми допринети нашим намерама и никако неће бити претња свима онима који мисле да њено формирање може било кога да угрози „, речено је на састанку.

Констатовано је да ће комуникација због нестабилне безбедносне ситуације, бити интензивнија у наредном период, наводи се у саопштењу из кабинета Горана Ракића.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА