Најновије

ВЕЉИН КОЉАЧ У НАЈВЕЋОЈ ТАЈНОСТИ ПРЕБАЧЕН НА СИГУРНО: Сведоке-сараднике чувају на тајним локацијама!

Тројица припадника клана Беливук-Миљковић који су пристали да за мање казне испричају све што знају о злочинима премештени на безбедно и под даноноћним су надзором полиције.

Фото: public

Тројица припадника клана Вељка Беливука и Марка Миљковића који су пристали да за блаже казне затвора признају и испричају све што знају о злочинима једне од најсуровијих криминалних група у региону склоњени су на сигурну локацију због страха да би у затвору, али и на слободи, могли да буду мете припадника клана који су и даље на слободи! Подсетимо, о злочинима клана до сада су проговорили Бојан Хрватин, кум Марка Миљковића Никола Спасојевић, као и најоданији војник Беливука и Миљковића Срђан Лалић.

Решили злочине

- Досад је ухапшено тридесетак припадника ове криминалне групе која је блиско сарађивала с кавачким кланом. Међутим, и даље се ради на идентификацији, али и прикупљању докази против њихових сарадника којима још увек нису стављене лисице на руке. Познато је и да је вођа "кавчана" Радоје Звицер, с којим блискост Беливук и Миљковић нису ни покушавали да сакрију, и даље на слободи, иако је за њим расписана потерница - објашњава саговорник Курира.

Како каже, последњи у низу коме је обезбеђена заштита, Лалић, одмах је склоњен на "сигурну локацију" и о његовој безбедности брине полиција.

- Захваљујући сведоцима-сарадницима у потпуности су склопљени мозаици злочина које је ова криминална група чинила. Кад су им најближи сарадници окренули леђа, Беливук и Миљковић су им чак и у судници добацивали, називали их погрдним именима, а нико не жели ни да помисли шта би пожелели да им се деси кад би могли да дођу до њих - додаје извор Курира.

Под надзором

Према његовим речима, сведоци-сарадници се чувају на тајним локацијама.

- Они не излазе из притвора да слободно шетају и крећу се где желе. Непрекидно су под надзором и будним оком полицајаца који брину о њиховој безбедности. Без њихове сагласности не могу да оду чак ни у суд - каже он и објашњава да су сведоци-сарадници у обавези да буду доступни суду, односно тужилаштву, јер у сваком тренутку могу да буду позвани да допуне своје исказе.

- Чак и кад суд шаље позиве за суђења, у обавези је да обавести МУП, Јединицу за заштиту сведока, да некога од њих доведе у Устаничку улицу - додаје он и објашњава да само мали број људи, управо из разлога безбедности, зна где се сведоци-сарадници налазе.

Како наводи, ни сведоци-сарадници, то јест окривљени који су с тужилаштвом склопили споразуме да сведоче за блаже казне, не смеју да одају пријатељима и познаницима локације.

Лалићу 18, Спасојевићу 14 година затвора

Срђан Лалић, који је учествовао у најмање шест убистава и био човек од највећег поверења Беливука и Миљковића, пристао је да открије све што зна о њиховим криминалним активностима у замену за 18 година затвора. Миљковићев кум Никола Спасојевић исто је урадио за казну од 14 година, док се Бојан Хрватин, иначе први сведок-сарадник у том предмету, договорио о казни од 15 година затвора.

- Свој тројици претиле су доживотне казне затвора - објашњава саговорник Курира и додаје да могућност да постану сарадници немају само Беливук и Миљковић, јер су означени као организатори криминалне групе.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА