Најновије

РУСИ ГУБЕ СТРПЉЕЊЕ! Тотални прекид односа ако Америка повуче овај потез

Москва је упозорила Вашингтон да би евентуално стављање Русије на листу земаља које спонзоришу тероризам, са дипломатске стране била тачка без повратка и окидач за тотални прекид односа између две земље, пренео је данас "Гардијан".

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Директор одељења за Северну Америку у Министарству спољних послова Русије, Александар Дарчијев, осврнуо се на иницијативу у Конгресу САД да се Русија прогласи "спонзором тероризма".

- Уколико буде усвојена, то би значило да би Вашингтон прешао тачку без повратка, са врло озбиљним колатералном штетом по билатералне дипломатске односе, који би били драстично смањени или чак прекинути. Америчка страна је упозорена - казао је Дарчијев за ТАС.
Свака могућа америчка заплена руске имовине би тотално уништила билатералне односе Москве и Вашингтона, навео је Дарчијев.

- Упозоравамо Американце на штетне последице оваквих акција које би трајно оштетиле билатералне односе, што није ни у нашем, а ни њиховом интересу - рекао је он.

САД ће на јесен послати 260 војника у Европу

Америчке власти ће на јесен послати најмање 260 војника у Европу, саопштила је прес служба америчке војске.

Министарство војске је објавило да ће на јесен распоредити војнике из 101. дивизијске бригаде из Форт Кембела, у Кентакију, да подрже своје европске и НАТО савезнике, пренео је ТАС.

Из 101. дивизијске бригаде биће распоређено око 260 војника, наводи се у саопштењу и додаје да ће слање војника бити привремено.

"Русија и проруске власти да поштују право"

САД су забринуте због извештаја да су "нелегитимне власти у источној Украјини" подигле оптужнице за британске, шведске и хрватске држављане, изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен.

"Русија и њени пуномоћници имају обавезу да поштују међународно хуманитарно право, укључујући права и заштиту која се даје ратним заробљеницима“, написао је у петак Блинкен на Твитеру.

Амерички државни секретар рекао је јуче и да САД сматрају да је важно да се супротставе Русији, јер је њена агресија на Украјину угрозила темељне принципе међународног система, пренео је Ројтерс.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА