Најновије

БИО ЈЕ БОРАЦ ХЕРОЈСКЕ 125. МОТОРИЗОВАНЕ БРИГАДЕ: Херој са Кошара добио струју после осам година, Саши је потребна помоћ за нову битку

Пожртвовани борац минобацачке јединице, херојске 125. Моторизоване бригаде у борбу је ушао после завршене војне обуке. Са Кошара се кући вратио после скоро две године.

Саша Стевановић. (Фото: Јутјуб)

- Ја сам мислио да је то најцрње што је могло да ми се деси у животу. Тако сам и помислио кад сам дошао. Али ето, испоставило се да је живот све тежи и горе ствари су ми се дешавале - каже борац са Кошара Саша Стевановић.

Лепа ствар је, истиче, то што је добио ћерку.

- Брак је у почетку био, мислим ванбрачна заједница, био је леп, али брзо се испоставило да то није могло да функционише. Импулсивност и агресивност, у неким моментима се испољавало, не на породицу. И овако, кошмарни снови - објашњава Стевановић.

После смрти мајке остао је сам са бројним здравственим проблемима, међу којима је и пострауматски синдром. Без сталних прихода, уз социјалну помоћ од 9.000 динара.

Нагомилане дугове од 220.000 динара подмирили су саборци захваљујући донацијама. После осам година живота у мраку добио је струју.

- Један основни проблем који смо имали, то је решавање правног статуса, правно имовинског статуса у вези његовог стана. Кад смо то били завршили и кад је била одрађена оставинска расправа, е онда смо могли да кренемо да регулишемо остала дуговања - рекао је Дејан Ивановић из Удружења "Подршка, права, приступ, Србија".

Борба и пред судом 

Али Сашина борба за статус ратног војног инвалида по основу болести још увек траје пред Уставним судом.

- Има доста случајева што се тиче целе територије Републике Србије. Разговарали смо на ту тему са државним секретаром, упутили смо тај апел, добили смо потврдни одговор да ће Влада преузети то. Међутим, док се не формира све ново. И сам закон мора да се у неким начелима промени - каже Верољуб Смиљковић из Удружења "Градитељи мира".

За реновирање и опремање Салетовог стана потребно је још милион и 200.000 динара. "Градитељи мира" верују у хуманост људи, који су им помагали више пута до сада.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА