Најновије

НЕЗАМИСЛИВ ПОТЕЗ ЦРНОГОРСКОГ СУДА: Кривичним делом бране оптужницу за ''државни удар''

Специјално државно тужилаштво испитује финансијске трансакције оптужених за "државни удар". ДФ: Ово се дешава у тренутку када Синђелић руши оптужницу.

Виши суд ЦГ (Фото: Фејсбук скриншот)

У тренутку када Душко Кнежевић, председник "Атлас групе" и велики финансијер ДПС подноси тужбу против председника Црне Горе, а Саша Синђелић, сведок сарадник на суђењу за "државни удар" негира све што је изговорио у Вишем суду, Специјално државно тужилаштво наредило је појединим банкама да доставе информацију о рачунима које поседују лидери ДФ и чланови њихових породица и пријатеља!

Управо у Фронту истичу, да ова прича није "случајно отворена" баш сада када Синђелић - крунски сведок сарадник, својим изјавама руши оптужницу Миливоја Катнића и тврди да није било никаквог плана за рушење режима и убиство тадашњег премијера. У гомили својих проблема режим одвлачи пажњу јавности на другу страну на терен ДФ.

Тужилаштво занима период од 2015. до 2018. године, што је везано за кривичне поступке који се воде против челника ДФ.

Сумњају да је од почетка 2016. године, као и после октобарских избора, већа количина долара из руских извора илегално ушла у Црну Гору. Због тога су детаљно истраживане све особе, али и предузећа, која су повезана са ДФ и неким "русофилским организацијама".

Ова прича, међутим изашла је из фиока СДТ и нашла се у појединим медијима који су објавили ову информацију.

Милутин Ђукановић, шеф посланичког клуба ДФ, сматра да текст који је објављен у једном листу представља наставак обрачуна "мафијашко-криминалне организације, која себе приказује као власт, а у којем се објављују банковни рачуни појединих функционера ДФ и чланова њихових породица".

- То представља тешко кривично дело. Бивша комунистичка сиротиња која је бруталном пљачком земље стекла милионе, "авионе" и камионе, а шеф режима који је наводно 30 година примао само плату и кратко се бавио бизнисом, хоће да одређене потпуно легалне трансакције, конверзије новца, репрограме кредита и плаћање кредитним картицама доведе, медијском манипулацијом, у исту раван са њиховим непочинствима - каже Ђукановић.

Функционери ДФ и чланови њихових породица, како је најавио Ђукановић, покренуће кривични поступак против новина које су објавиле рачуне чланова ДФ и њихових чланова породице, као и НЛБ банке.

- Једини закључак из читаве ове приче може бити да функционери ДФ и њихове породице живе као 90 одсто грађана Црне Горе, а појединци и знатно испод стандарда просечног грађанина. За то време Мило Ђукановић прави себи маузолеј на Горици који кошта 10 милиона евра, а Миго Стијеповић у једној коверти добија већу суму новца од свих сума збирно које је у својим манипулативним текстовима тај лист везао за функционере ДФ и чланове њихових породица.

Лидери ДФ Андрија Мандић и Милан Кнежевић саопштили су да ће се њих двојица убудуће бранити сами у процесу који се води пред већем Вишег суда у Подгорици, што не значи да отказују пуномоћје адвокатима. Бранилац Душан Радосављевић је рекао да је тај потез логичан.

- Ми смо и даље њихови адвокати и радимо све што је у њиховом интересу - рекао је новинарима Радосављевић.

Како је Трампова ћерка изненадно напустила Србију, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимак који руши оптужницу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА