Најновије

МАДУРО ПОБЕЂУЈЕ ПРЉАВЕ САНКЦИЈЕ ВАШИНГТОНА! Руски милиони плове ка Венецуели!

Стотине милиона долара у кешу стиже бродовима из Русије у Венецуелу, што тој земљи живот значи, јер јој санкције САД отежавају приступ финансијском систему.

Николас Мадуро (Фото: ria.ru)

Укупно 315 милиона долара послато је у шест одвојених пошиљки из Москве у Каракас од маја 2018. до априла 2019, према подацима руске царине до којих је Блумберг дошао посредним путем преко Ипорт Гениуса, преноси "Москва тајмс".

Тај готов новац потиче од кредитора под контролом државе и завршио је у развојној банци Венецуеле, показују ти подаци.

Иако би тај новац могао потицати од разних ствари, на пример, Венецуела би могла да враћа у земљу новац држан у иностраним банкама, или би то могле бити дивиденде од удела некој московској банци или приходи од продаје сирове нафте или злата – комплексна логистика показује на који се начин администрација председника Мадура довија да изигра агресивне санкције Сједињених Држава.

Због присмотре САД, централна банка више трансакција спроводи у готовини, понекад нудећи локалним клијентима приступ европским новчаницама.

Подаци Импорт Гениуса односе се на период до априла ове године. У том месецу, око 97 милиона долара у готовини послато је у две пошиљке из московске банке Еврофајненс моснарбанк венецуеланској Банцо де Десарролло Ецономицо y Социал де Венезуела (Бандес).

Еврофајненс је џоинт венчер између Бандеса и руске агенције за управљање државном имовином.

Служба Еврофајненса за односе с јавношћу није се одазвала позиву да прокоментарише ове тврдње, али је један званичник венецуеланске владе, који је захтевао да остане анониман због осетљивости тог питања, потврдио да у ту земљу стижу испоруке кеша повезане са Еврофајненсом без додатних појашњења.

Лавров оптужио Амере да је Багдади њихов производ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА