Најновије

"А БИЛИ СМО СВЕТСКИ ЛИДЕРИ...": Пентагон признао да ће му бити потребне године да сустигне Русију у области хиперсоничног оружја!

Били смо светски лидери у области хиперсоничног оружја, али су пројекти а којима смо радили били неуспешни, па ће нам сада бити потребне године да повратимо изгубљене позиције – изјавио је Џон Хејтен, заменик председника Здруженог комитета начелника штабова Оружаних снага САД.

Путин и руски хиперсонични дрон (Фото: Риа)

Генерал Хејтен је наступио у Центру за међународне стратешке студије у Вашингтону, где је пред пробраном публиком у наставку рекао:

„У области хиперзвука данас се озбиљно такмичимо са више конкурената из света. Пре десет година смо радили на два таква програма, на два прототипа… Међутим, нису довољно добро функционисали. Били су то неуспеси, а шта смо ми потом урадили? Годинама се бавили узроцима тих неуспеха, па на крају одустали од оба програма“.

Главно Хејтеново признање ипак је било ово:

„Сада ће нам бити потребне године да дођемо на жељени ниво. Тражили смо да се тај процес убрза, али то још није обезбеђено“.

И биће, по свему судећи.

У децембру је шеф Пентагона Марк Еспер признао да САД заостају на плану хиперсоничног наоружања и да су присиљене да сустижу Русију.

Владимир Путин је 2. децембра наложио врху своје ратне морнарице да хиперсоничним ракетама „Циркон“ што пре опреми и најновије фрегате и подморнице.

Министарство одбране РФ је 26. новембра Американцима показало хиперсонични ракетни систем „Авангард“.

Путин је претходних дана поновио да је Русија – први пут у историји – испред свих других земаља по неким оружјима и саопштио: када армије других великих војних сила добију хиперсонично оружје – ми ћемо „већ имати нешто новије“.      

Открио је да руска војна наука на таквом оружју већ ради...  

Погледајте  ОВДЕ  невероватне маневре руских пилота.

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА