Најновије

"СРБИЈА ИМА ПРАВО НА СВОЈ ИЗБОР!": Званичник НАТО-а се супротставио Енгелу

Србија има право на сопствени избор и не постоји никаква контрадикција у томе што жели да има добре односе и са НАТО и са Русијом, поручује директор за безбедносну политику Алијансе Џејмс Меки, одговарајући на критике америчког конгресмена Елиота Енгела на рачун НАТО због наводно благог и попустљивог односа према Србији.

НАТО (Фото: ria.ru)

- Не могу да причам у име конгресмена Енгела, али могу да причам у име НАТО. Са тачке гледишта НАТО, не постоји никаква контрадикција у томе што Србија жели да има добре односе са Алијансом и добре односе са Русијом. То је избор Србије као независне земље - рекао је Меки за Н1.

Он је додао да НАТО верује да свака земља треба да има право да донесе такав избор.

- Србија мора да размотри трошкове и користи сваке сарадње и сваког односа који има, али она је независна земља, и НАТО не може да јој каже с ким треба или не треба да има односе - навео је Меки.

Председавајући Одбора за спољне послове Представничког дома амричког Конгреса Елиот Енгел је инсистирао је на оштром ставу према Београду због куповине руског оружја, војне сарадње и блискости са Москвом.

Енгел је такоде поручио једном од команданата НАТО адмиралу Џејмсу Фогоу да када износи податке о успешној сарадњи са Србијом, то не одражава ставове Сједињених Америчких Држава.

Гренел је Шиптарима пренео поруку Америке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА