Најновије

РУСКА РАТНА АВИЈАЦИЈА РАЗОРИЛА НЕПРИЈАТЕЉА: Брутални напади на џихадисте близу границе са Турском!

Руске ваздухопловне снаге вечерас су извеле неколико ваздушних напада близу турске границе, пошто њихови ратни авиони и даље циљају подручја под контролом Хаџат Тахрир Ал Шама (ХТШ) и њихових савезника.

Руско ратно ваздухопловство (Фото: Јутјуб)

Према последњем извештају са овог фронта, руске ваздухопловне снаге су извеле бројне ударе у западном Алепу и северозападном Идлибу, погодивши неколико области у близини турске границе.

Истовремено, Сиријска арапска армија је такође започела тешке артиљеријске ударе на северозападном делу Идлиба, јер њихове трупе и даље циљају подручје између турске границе и Ал Атареба.

Ове нападе помно надгледају групе за праћење из Уједињених нација, с обзиром на то да су на овом подручју пријављени бројни интерно расељени кампови.

У петак поподне, побуњеници џихадиста Хаџат Тахрир Ал ШАм (ХТШ), заједно с Националноослободилачким фронтом (НЛФ), који подржава Турска, покренули су снажну контранападу у западном Алепу како би повратили подручја која су изгубили Сиријска војска.

Ова офанзива била би кратког века, јер је убијено неколико џихадиста, а чак четири возила уништено.

Ова поменута офанзива уследила је само неколико сати након што је сиријска Арапска војска заузела стратешку базу 46. пука у западном Алепу.

Турска на овај начин објавила рат Путину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА