Најновије

АМЕРИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПОДАТКЕ: Ово је најсмртоносније оружје које је човек икада направио! (ВИДЕО)

Атомске подморнице наоружане моћним нуклеарним ракетама најсмртоносније су оружје које је људска врста икад осмислила, пише лист „Нешенел интерест“, наводећи листу од пет америчких и руских подморница, које могу да униште свет.

Подморница (Фото: Pixabay)

Према писању листа, прва на листи је америчка подморница типа „Охајо“, која је усред хладног рата могла да „за мање од пола сата претвори до 288 циљева величине града у радиоактивни пепео“.

Друга моћна подморница на листи америчког листа је перспективна подморница типа „Коламбија“, чија би изградња требало да почне 2020. године у САД.

Када је реч о руским убојитим подморницама, аутори чланка издвајају „најтишу руску подморницу с балистичким ракетама“ – подморницу пројекта 955А „Бореј-А“, која је наоружана ракетама Р-30 „Булава“, подморницу пројекта 667БДРМ „Делфин“, наоружану балистичким ракетама „Синева“ и подморницу пројекта 885М „Јасен“ са крстарећим ракетама 3М-14 „Калибар“.

Раније је амерички лист писао да ракете којима су наоружане руске нуклеарне подморнице пројекта „Бореј“ могу „опустошити“ Америку , чак и уколио друге нуклеарне снаге Русије буду уништене „у првом нападу“.

Према државном програму за наоружање Русије, планирана је изградња осам подморница класе „Бореј“.

Од њих су три изграђене и већ су у саставу руске флоте – „Јуриј Долгоруки“, „Александар Невски“ и „Владимир Мономах“. Четврта подморница „Кнез Владимир“ тренутно је у фази тестирања.

Путин проговорио о премијеру Мишустину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА