Најновије

НАТАЛИЈА ПОКЛОНСКА УПОЗОРАВА: Украјина се претвара у амерички привезак!

Украјина се постепено претвара у привезак и нову америчку државу и истовремено губи карактеристике независне државе, изјавила је заменица шефа Комитета Државне думе Русије за међународне послове Наталија Поклонска.

Наталија Поклонска (Фото: ria.ru)

„Министарство правде САД назначило је тужиоца Источног округа Њујорка Ричарда Донохјуа на место координатора свим 'пословима Украјине'. Изгледа да ће ускоро бити америчка 'држава Ukraine'. Земља се лагано претвара у привезак хегемоније, односно платформу за размештање војних база НАТО-а и људи друге (или треће) сорте“, прокоментарисала је Поклонска на Фејсбуку.

Према тој логици, сада би председник Украјине требало да именује тужиоца неке области за координатора „свих послова САД“.

Следите за руками: «Министерство юстиции США назначило прокурора Восточного округа Нью-Йорка Ричарда Донохью в качестве...

Posted by Наталья Поклонская on Friday, February 21, 2020

Раније је саопштено да Оружане снаге Украјине активно раде на усвајању НАТО стандарда и прва фаза реформе војске је завршена, а две нове војне базе по стандардима НАТО-а биће подигнуте у Мариупољу и Северодоњецку, практично на неколико километара од границе са Русијом и Донбасом.

Председник САД Доналд Трамп недавно је потписао одбрамбени буџет за 2020. годину, у који су укључена и средства за војну помоћ Украјини у износу од 300 милиона долара. Најавио је да ће део тог новца бити искоришћен за куповину убојитог оружја.

Бошко Обрадовић открио зашто је убијен Зоран Ђинђић! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА