Најновије

РУСКИ СТРУЧЊАЦИ ПОМАЖУ СРБИМА: Борба против короне је заједничка!

Руски војни сручњаци, који су стигли у Србију ради пружања помоћи у борби против корона вируса, почели су данас са активностима на дезинфекцији простора и посетили су здравствене установе у више градова у Србији, саопштило је Министарство одбране.

Руски стручњаци (Фото: mod.gov.rs)

Према усаглашеном плану за ангажовање, јединице АБХО са техником посебне намене извршиле су дезинфекцију на око 65.000 квадратних метара у просторијама и око здравстевних установа.

Међу првим установама извршена је дезинфекција у породилишту ГАК „Народни фронт“ и КБЦ „Драгиша Мишовић“, у коме су смештени пацијенти средње и теже оболели од новог корона вируса.

У првој фази, руски лекарски тимови анализирају епидемиолошко стање.

Они се консултују са својим српским колегама ради детаљног упознавања са здравственом ситуацијом.

Ускоро ће и непосредно пружати медицинску помоћ оболелим од вируса корона. За место специјалне обраде технике после акција дезинфекције одређен је простор у кругу Војномедицинске академије.

Руски војни стручњаци подељени су у осам лекарских тимова, а сваки тим има лекара опште праксе, епидемиолога, анестезиолога, медицинског техничара и преводиоца.

Остатак делегације чине експерти и стручњаци АБХО струке.

У оквиру помоћи стигло је и 16 специјалних моторних возила намењених за дезинфекцију објеката и путева, као и велика количина медицинске опреме, технике и заштитних средстава неопходних у лечењу пацијената заражених коронавирусом и у борби против ширења Цовида-19.

Кинески лекари тврде да су многи у Србији неодговорни? Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА