Најновије

НАЦИСТИЧКИ ПОКРЕТИ СВЕ ЈАЧИ У НЕМАЧКОЈ: Антисемитски злочини на највишем нивоу до сада!

Антисемитски злочини у Немачкој прошле године достигли су највиши ниво откако је та земља почела да води статистику, услед свеукупног снажног пораста екстремистичко-десничарског криминала који је разлог за велику забринутост, изјавио је данас немачки министар унутрашњих послова Хорст Зехофер.

Немачка војска (Фото: Јутјуб)

Укупно политички мотивисани злочини порасли су за 14,2 осто у 2019. години у односу на претходну 2018, што је други највећи број од 2001. године од када власти воде евиденцију о таквим злочинима, рекао је Зехофер, пренео је АП.

Злочини екстремне левице порасли су највише - за 23,7 процената на 9.849, али је највише политички мотивисаних злочина починила екстремна десница са 22.342 случаја, односно повећањем од 9,4 процената.

Истовремено, злочини повезани са страном идеологијом пали су за 23,7 одсто, на 1.897, а они мотивисани религиозном идеологијом пали су 27,5 процената на 425.

- Највећа претња, као и раније, је претња од деснице - рекао је Зехофер.

- Екстремно десничарски политички мотивисани случајеви чине више од половине свих таквих евидентираних злочина - то је ред величине који изазива забринутост, велику забринутост - истакао је он.

Скоро 40 одсто свих политичких злочина класификовани су као пропагандни злочини, као што су приказивање забрањених симбола попут свастике.

Насилни злочини су се смањили за 15,9 процената на 2.832 случаја. Посебно је запажено повећање антисемитских злочина за 13 одсто на 2.032, од чега се више од 93 одсто приписује крајњој десници.

Слично томе, антимуслимански злочини су порасли за 4,4 одсто на 950, више од 90 одсто од стране крајње деснице.

Црногорски премијер запретио употрбом силе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА