Најновије

"НЕ ПОНАВЉАЈТЕ ТАКВЕ КОРАКЕ, ПОСЛЕДИЦЕ ЋЕ БИТИ ОПАСНЕ!": Русија упутила оштро упозорење Израелу након ваздушних напада на Сирију!

Руско министарство спољних послова издало је у суботу саопштење о ваздушним нападима Израела који су циљали на сиријско тло 3. августа.

Израелски авион (Фото: Јутјуб)

„Увече 3. августа, израелске ваздухопловне снаге започеле су ударе на положаје сиријске војске као одговор на наводни покушај непознатих особа раније тог дана да подметну експлозивну направу у близини разводне линије у окупираним Голанским висинама. Истовремено, Израелци су, како се и очекивало, сву одговорност за инцидент догодили на сиријској страни. Према пристиглим извештајима, посматрачка места, противавионске топове, систем објективне контроле, као и командна места оружаних снага САР-а подвргнута су ваздушном нападу “, почело је у саопштењу.

Тада је руско министарство спољних послова упозорило израелско руководство да не понавља исте кораке који су довели до њиховог напада на сиријске оружане снаге.

„Оштро осуђујемо ове акције и изражавамо озбиљну забринутост због наредног погоршања односа између Израела и Сирије. Упозоравамо израелско руководство да не понавља такве кораке, испуњене опасним последицама за цео регион Блиског Истока. Изражавамо нашу подршку суверенитету и територијалном интегритету САР-а. Позивамо обе стране да покажу суздржаност и спрече даљу ескалацију тензија. "

Израелске одбрамбене снаге започеле су одвојене нападе 2. и 3. августа, пошто је њихово руководство Сиријску арапску армију (САА) сматрало одговорном за наводне инфилтрације на њихову територију.

Робија за америчке војнике, хтели да изазову грађански рат у земљи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА