Најновије

НЕТАНЈАХУ СЕ ОБРАЋА ЖИТЕЉИМА КОСОВА: Да ли ће прогласити признање?

Две недеље након споразума у ​​Вашингтону, као и најаве о узајамном признавању Израела и Косова и отварања косовске амбасаде у Јерусалиму, израелски премијер Бенјамин Нетанјаху обратиће се житељима Косова видео-поруком, преносе приштински медији.

Бенјамин Нетанјаху (Фото: Kremlin.ru)

То ће учинити у уторак, 15. септембра, поводом "Рош Хашане", прославе јеврејске Нове године.

Видео-порука израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа житељима Косова и јеврејској заједници биће приказана током свечане јеврејске новогодишње церемоније, организоване у једном од хотела у Приштини.

Према дневном реду који су поставили организатори, поред видео поруке премијера Нетанијахуа, током церемоније може да се успостави и директна веза са израелским премијером.

На церемонију су позвани председник Косова Хашим Тачи, председница скупштине Вјоса Османи и косовски премијер Авдулах Хоти. Догађају у Приштини ће присуствовати и главни рабин Албаније Иовл Каплан, који је организатор овог догађаја.

Хоти је имао телефонски разговор са израелским премијером 4. септембра у Белој кући, у присуству америчког председника Доналда Трампа.

Током тог разговора, којим је најављено успостављање дипломатских односа са Приштином, Хоти је Нетанјахуу потврдио отварање косовске амбасаде у Јерусалиму.

Вест о томе амерички председник објавио је на Твитеру неколико минута након састанка.

Каква је будућност Срба у Црној Гори, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА