Најновије

"АМЕРИКА ЈЕ НА РУБУ АМБИСА"! Избор Бајдена ни изблиза није смирио расне и социјалне тензије!

Америка је на рубу друштвеног, политичког и економског амбиса, оцењује бивши дипломата Владислав Јовановић последње догађаје у Вашингтону. Јовановић каже да ће се тек видети колико ће експлодирати нарастајући покрети оспоравања неолиберализма.

Амерички Конгрес. (Фото: Јутјуб)

- Све опције су могуће, чак и тај грађански рат о којем се већ говори у најконзервативнијим круговима. Међутим, овде није реч само о конфронтацији две политике, већ о социјалном, расном, чак и класном, револуционарном и идеолошком бунту. У Америци ври и кључање у том казану ће се сигурно наставити. Ово је последње упозорење да Америка ни изблиза није смирена избором новог председника. Нереди у Конгресу су само још једно понављање сцена насиља које смо виђали последњих година широм Америке. Сетите се нереда поводом убистава црнаца, раста незапослених и слично. Чини ми се да је Америка пред унутрашњом револуцијом у мирнодопским условима. Земља је на рубу друштвеног амбиса, али и политичког и економског - упозорава Јовановић.

Како наглашава, десио се преседан, јер су се социјални, идеолошки и расни проблеми спојили у један.

- Расна неједнакост, продубљивање социјалне неједнакости и ракетно убрзање богаћења богатих створило је ово незадовољство и оно је персонализовано у Доналду Трампу. После изборних контроверзи, он је у очају позвао све да демонстрирају, а то је игра на ивици ножа, као што смо видели - објашњава Јовановић.

Издат налог за хапшење Трампа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА