Најновије

КИНА УЗВРАЋА УДАРАЦ! Спремају се за велику акцију! Америма се ово неће допасти!

Пекинг је оптужио Вашингтон да "показује мишиће" у региону, неколико дана након што је америчка морнарица послала ратне бродове предвођене носачем авиона "Теодор Рузвелт" у Јужно кинеско море "ради јачања поморске безбедности".

Ратни бродови. (Фото: pixabay. com)

Кинеска војска најавила је да ће војне вежбе бити изведене у Јужном кинеском мору крајем ове недеље, саопштила је у уторак управа за поморску безбедност, одбивши да прецизира тачан датум и у ком обиму ће се изводити вежбе.

Администрација је, међутим, издала обавештење о забрани уласка у део вода у заливу Тонкин источно од Вијетнама 27. и 30. јануара.
Саопштење је објављено после изјаве портпарола кинеског Министарства спољних послова Зао Лијиана да САД "често" шаље своје "летелице и бродове у Јужно кинеско море како би "показале мишиће".

„То није погодно за мир и стабилност у региону“, истакао је портпарол.

Изјава је уследила након објаве америчке Индо-пацифичке команде да су амерички ратни бродови предвођени носачем авиона "Теодор Рузвелт" ушли у Јужнокинеско море 23. јануара "ради обављања рутинских операција".

„Бродови су распоређени у америчку 7. флоту како би осигурали слободу мора, изградили партнерства која унапређују поморску сигурност и извела широк спектар операција“, навела је команда.

Најновији догађаји одвијају се паралелно са сталним регионалним тензијама у вези са територијом Јужног кинеског мора, на које осим Пекинга полаже право читав низ држава, укључујући Филипине, Брунеј, Малезију, Тајван и Вијетнам.

За време Трампа десило се нешто веома необично током испоруке вакцина и сада им више нико не може ући у траг! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА