Најновије

ЗАХАРОВА: Крвави догађаји на Косову испровоцирани с поља због нелегалног заузимања дела територије Србије

Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова о изјави америчког амбасадора у Приштини да су се „амерички војници борили и умирали не ради стварања Велике Србије и Велике Албаније на Балкану“:

Марија Захарова (Фото: Министарство спољних послова Русије)

Били смо импресионирани открићима америчког амбасадора у Приштини, Филипа Коснетта, у интервјуу за косовско интернет издање "Газета блиц" о стварном учешћу Сједињених Америчких Држава у непријатељствима на територији Југославије током активне фазе сукоба крајем 1990-их. Немогуће је другачије протумачити чланак о томе, да су се „амерички војници борили и умирали не ради стварања Велике Србије и Велике Албаније на Балкану“.

То води логичном закључку да крвави догађаји на Косову нису резултат неког стицаја околности или „политике Београда“, како то још увек покушава да представи Запад. Они су споља провоцирани због нелегалног заузимања овог дела територије Србије, које су планирале западне специјалне службе и спроводиле уз њихову директну борбену, материјалну и стручну подршку. У суштини, ово је важан доказ који не оставља простор да подржи мит о „доброј намери“ Вашингтона и његових савезника на Балкану.

Очигледна је контрадикција између признања америчког амбасадора и званичне западне верзије, према којој су се Сједињене Америчке Државе и њихови саучесници у НАТО-у ограничили искључиво на ваздушну операцију против Југославије под циничним називом „Милостиви анђео“, а Северноатлантска алијанса у то време наводно није претрпела људске губитке. Међутим, испоставља се да је све било другачије. Чекамо објашњење.

Колику затворску казну је добио генерал Момчило Перишић, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА