Најновије

ЗАХАРОВА ПОНОВО О ВУЧИЋУ: ''Нисам ја њега вређала, он се сам увредио'' (ВИДЕО)

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова објаснила је позадину извињења председника Владимира Путина српском колеги Александру Вучићу. Она је ово изјавила у интервјуу за емисију "Аљона, дођавола!" на Јутјуб каналу листа Супер.

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

„Нисам ја била та која га (Вучића – прим. ред.) је увредила, већ он. То су две различите ствари. О њему није било речи, али он је то схватио лично, мада је било нешто сасвим друго, рекла је Захарова. „Радило се о томе како протоколари у Белој кући користе разне технолошке методе како би одиграли ситуацију у своју корист“.

На питање како је било кад се руски председник извинио за њу, Захарова је одговорила: „Тако“. Као одговор, објаснила је да против ње није предузета ниједна мера.

Захарова је 6. септембра 2020. објавила пост у коме је иронично коментарисала састанак председника Србије и САД Александра Вучића и Доналда Трампа. Разлог је била фотографија на којој се види да Трамп седи на знатној удаљености од саговорника. Касније се извинила, објашњавајући да је мислила на одбацивање бахатог става „изузетних“.

Вучић је речи Захарове назвао примитивизмом и изразио жаљење што Москва не цени Србију као једину европску земљу која се није придружила антируским санкцијама.

Касније је српски лидер рекао да су се Путин и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров извинили због речи Захарове, истичући да овај инцидент сматра „пролазним и неважним“.

На снимку интервјуа део у коме Захарова говори о Вучићу можете погледати од 1:03:00.

Да ли Русија поседује хемијско оружје, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА