Најновије

У АТЛАНТСКОМ САВЕТУ ИЗБИО РАТ ЗБОГ РУСИЈЕ: Један чланак распалио страсти

У америчкој организацији „Атлантски савет“, која је под окриљем НАТО-а „избио је рат“ због чланка о Русији, пише Политико.

НАТО (Фото: РИА Новости)

Ово је рад два висока стручњака, Еме Асшфорд и Метјуа Бероуза, објављен пре неколико дана на веб страници Атлантског савета. У чланку се каже да Вашингтон „не би требало да обраћа превише пажње на тему заштите људских права у односима са Москвом“. Аутори такође верују да „демократизација у Русији неће нужно играти на руку америчким спољнополитичким интересима“.

Након објављивања „проруског“ материјала, радници и истраживачи аналитичког центра дали су изјаву да чланак „није постигао свој циљ“ и изразили неслагање са закључцима који су у њему изнети.

„Њихов чланак заснован је на лажној претпоставци да су људска права и национални интереси потпуно независни једни од других и да су проблеми људских права били и остали у средишту америчке политике према Русији“, наводи се у изјави.

Потписник документа, у интервјуу за Политико, рекао је да је материјал могао да буде састављен под утицајем донација тој организацији милијардера Чарлса Коха, који се залаже за мање активну америчку интервенцију у пословима других земаља. Други извор се није сложио са овом изјавом, назвавши је нечувеном јер Атлантски савет, рекао је, не прихвата донације које захтевају зависну аналитику.

Један од истраживача те организације такође је за Политико рекао да би чланак његових колега могао „да подрије кредибилитет неких материјала које је о руском питању објавио Атлантски савет.

О краху Турске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА