Најновије

СТАВ НЕПРОМЕЊЕН! Србија не уводи санкције Русији!

Позиција и став Србије се не мењају, Србија не уводи санкције Русији, поручио је данас министар спољних послова Никола Селаковић у Москви.

Александар Вучић и Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Он је то рекао на заједничкој прес конференцији са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровим, упитан да ли САД врше притисак на Београд да уведе санкције Русији, а у контексту нових санкција Вашингтона Москви.

"Позиција Србије и наш став се не мења, Србија не уводи санкције Русији, иако смо ми држва која је посвећена свом европском путу и чланству у ЕУ, наше вишевековно пријатељство и братство са руским народом и Русијом се не мења", рекао је Селаковић.

Он је рекао да постоје ствари које су унутрашња питања Русије, али и других држава, и Србија се у таква питања не меша.

"Оно што сте и данас могли да видите, да ми отворено, искрено разговарамо једни са другима, гледамо како једни другима да помогнемо. Председник Србије Александар Вучић је више пута рекао да Србија пријатељској Русији не уводи санкције, тако је и овог пута", додао је он.

Што се тиче притисака, Селаковић каже да они увек постоје.

"Питање наших односа са Русијом је увек једно од питања на агенди са западним партнерима, али имамо врло јасну позицију и не мењамо је и једина смо држава у том делу Европе која остаје верна и доследна том опредељењу", рекао је Селаковић.

Нова група задала неочекивани ударац! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА