Најновије

РУСИЈА ПИШЕ ЦРНУ ЛИСТУ: Прави се списак непријатељских земаља

Русија је почела да формира списак непријатељских земаља којима ће бити забрањено запошљавање руских држављана за рад у дипломатској мисији. САД су већ у њему, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова..

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

„Као што знате, дан раније објављен је председнички указ који садржи низ мера за примену већ постојећих федералних закона, према којима сада оне државе које су проглашене непријатељским не могу регрутовати запослене међу руским грађанима за своје дипломатско-конзуларне мисије (...) Сада чекамо објављивање владине уредбе како би се осигурала примена одговарајуће уредбе (...) А ко су ове непријатељске државе? Листа се сада формира (...) Као што смо разумели, цела прича започела је још једним кругом непријатељских акција САД (...) Као што разумете и како то могу да потврдим, наравно, САД су се појавиле на списку “, рекла је Захарова.

„Сазнаћете за остале државе када владина наредба буде објављена и појавиће се одговарајућа листа“, додала је Захарова.

Према њеним речима, Путинова уредба о формирању листе непријатељских земаља је „одговор“.

„Увек смо истицали апсолутно мирољубиву природу наше спољне политике (...) Али, такође смо увек истицали да све акције које оквалификујемо као непријатељске, никада неће остати без одговора (...) Пакет мера који је сада предузет је, свакако и одговор (...) То нису агресивне акције наше земље, ово је одговор, ово је заштита наше земље од непријатељских поступака оних којима ми не дамо мира, оних који на различите начине: политиком обуздавањаа, покушајима изолације, на овај или онај начин покушавају да зауставе наш развој “, објаснила је она.

Кога Ердоган више нервира, Вашингтон или Москву, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА