Најновије

НАПЕТО НА ПАЦИФИКУ! Ова земља запретила Кини! (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Аустралије Мајк Пецуло поручио је да у јеку пораста напетости у свету, либералне демократије морају бити спремне за рат како би сачувале мир и оценио да се повећава могућност избијања ратног сукоба.

Војска Аустралије. (Фото: Јутјуб)

Пецуло није образложио шта га је навело на овакву оцену, али како оцењује агенција Ројтерс, она је у складу са погоршањем односа између Аустралије и Кине и порастом тензија поводом Тајланда.

Министар одбране Аустралије Питер Ðутон оценио је раније да не би требало одбацити могућност сукоба са Кином поводом питања Тајвана.

Представник министарства спољних послова Кине Ванг Ванбин изразио је наду да је Аустралија "свесна осетљиве природе овог проблема " и оценио да би Аустралија требало да избегава да шаље "погрешне сигнале о независности Тајланда".

Државном секретару у министарству унутрашњих послова Аустралије, Мајклу Пецули, неки домаћи политичару упутили су апел да "ублажи тон" својих изјава о Кини.

Министарка унутрашњих послова Аустралије Крин Ендруз подржала је Пецулу, али његов говор је изазвао оштрије реакције члана владе из редова Лабуриста Била Шортена и премијера Западне Аустралије Марка Мекгована, који су упозорили да је Пецулин тон изазивачки, преноси лондонски дневник Гардијан.

Министар одбране Аустралије Питер Ðутон раније је такође оценио да не би требало одбацити могућност сукоба са Кином поводом питања Тајвана.

Очекује се да би Пецуло могао да следити Ðутона и постане државни секретар у министарству одбране, чиме би се потврдио тренд да аустралијски јастребови који су оштри према Кини добијају највише функције у систему одбране иако влада премијера Морисона тврди да покушава да унапреди односе са Пекингом.

Палма запретио Вучићу, овај му узвратио преко Ђанија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА