Најновије

ПАЛА ПРВА ОСТАВКА ЗБОГ "АФЕРЕ ЦВИЈАН": БИА, папири и снимци (ФОТО)

Због афере Цвијан данас је пала прва оставка у Адвокатској комори Београда (АКБ), објавио је на Твитеру адвокат Иван Нинић. Он је објавио оставку адвоката Драгослава Љубичановића који је разлоге за то објаснио у писму председнику АКБ, Југославу Тинтору, чији је рад прекорио и препоручио му да "сачува образ" и сам се повуче.

Владимир Цвијан. (Фото: Јутјуб)

- Поштовани председниче, обраћам Вам се овако, јер не желим да правим компромис са сопственом савешћу. Као што сам Вам саопштио и на седници Управног одбора Адвокатске коморе Београда, сматрам да се услед Вашег незаконитог поступања стичу услови за престанак вашег председничког мандата.

Наиме, Ви сте изричито на седници Управног одбора потврдили да сте полицијским службеницима без судске наредбе и без захтева органа истраге дали личне податке из евиденција које води Адвокатска комора Београда.

Наведено су чланови Управног одбора сазнали тек након објаве у медијима, да је функционер коморе службеницима БИА дао лични досије колеге Владимира Цвијана. Ово побуђује сумњу да ли је поред овог случаја за који је јавност сазнала од БИА, било још случајева незаконитог давања личних података адвоката и адвокатских приправника који се воде у евиденцијама Коморе. Тиме не само да сте повредили законску обавезу чувања података о личности, већ сте супротно адвокатском кодексу и пољуљали поверење јавности у адвокате који су везани адвокатском тајном.

Немојте да тонемо дубље. Већ сте понизили свој Управни одбор бирајући да за кандидата за члана ВСС и за кандидата за потпреседника Адвокатске коморе Србије, подржите кандидате других комора, а не наше колеге Владимира Пријовића и Вељка Делибашића. Оба пута Вас је наш Управни одбор жестоко демантовао. Такође, остаје мучан утисак и да сте избегавали објављивање записника са седница Управног одбора, али да сте тонске записе достављали неовлашћеним лицима ради злоупотребе. Стога сачувајте образ и поднесите оставку", стоји на крају писма упућеног Тинтору.

Знајући да записнике са седница Управног одбора нећете благовремено објавити, сматрам својом обавезом да Вас на овај начин позовем да сачувате образ Коморе. Свако може да погреши, но, носиоци јавних функција морају својим примером да покажу да се за грешке мора одговарати. Стога Вас позивам да часно поднесете оставку, а ја већ сада ковертирам своју код члана Управног одбора Ненада Ранковића - наводи се у оставци Љубичановића.

Подсетимо, адвокат Иван Нинић објавио је пре неколико дана на Твитеру податке које је добио од БИА о смрти Владимира Цвијана, а који се састоје од извештаја радника БИА, и представљају интерпретацију разговора између агента и шест саговорника, међу којима је и Адвокатска комора Београд.

Сукоб ратних бродова Ирана и САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА