Најновије

БАЈДЕН И ПУТИН СЕ УСКОРО САСТАЈУ! Историјски сусрет у Београду?

Амерички председник Џо Бајден рекао је да би желео да се сусретне с руским председником Владимиром Путином током свог боравка у Европи у јуну, чека се одговор Москве.

Џо Бајден/Владимир Путин. (Фото: Јутјуб/Правда)

– Томе се надам и то очекујем. Радимо на томе – рекао је Бајден новинарима.

Амерички председник планира да учествује на самиту Г7 у Корнволу у Енглеској, који је предвиђен да се одржи од 11. до 13. јуна, а дан касније да одлети у Брисел како би се састао с челницима Европске уније, где га чека и самит НАТО 14. јуна.

Амерички функционери блиски Белој кући раде с руским колегама на самиту Бајден–Путин у некој трећој земљи током првог Бајденовог пута у иностранство у улози председника САД. Засад још нема потврде да ли ће до овог сусрета доћи, али амерички медији спекулишу да ће, ако до сусрета дође, то бити највероватније у Београду. О том самиту Објектив је већ увелико писао раније, да је Београд једна од могућих дестинација где би се први пут сусрели Бајден и Путин. У игри су још Аустрија и Финска, а Београд је прво предложила Бела кућа, што је Кремљ здушно подржао.

Како наводе западни медији, Београд је најприхватљивија дестинација за сусрет, само се поставља питање да ли ће до њега доћи, односно да обе стране пристану да се сусрет одигра половином јуна. Очигледно је да Вашингтон то жели, али се чека одговор Москве.

Украјински освајачи покушали су да нападну положаје Народне милиције ЛНР! Више о томе ОВДЕ.

Извор: objektiv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА