Најновије

КАКО ЈЕ НИЈЕ СРАМОТА?!!! Доловац не зна где је Цвијанова пријава против Вучића! Да ли је нестала попут Цвијана?

Републичко јавно тужилаштво не зна где се налази пријава коју је покојни Владимир Цвијан поднео против Александра Вучића 2013. године, одговорили су за наш портал из поменуте институције на питање о судбини пријаве поднете наводно због претњи и угрожавања безбедности.

Како нам је речено, РЈТ не располаже траженом информацијом, а ни траженим документима, јер исти нису настали у раду или у вези са радом овог јавног тужилаштва. Појашњавају и да Републичко јавно тужилаштво није првостепено тужилаштво које непосредно поступа по кривичним пријавама.

Необично је што тужилаштво не располаже оваквим информацијама уопште с обзиром на то да је реч о предмету у ком је тужен високи политички функционер, сада председник државе Александар Вучић. Према нашим сазнањима, та кривична пријава је одбијена што додатно имплицира да би се морало знати о њеној крајњој судбини.

Не треба заборавити ни да је, у време подношења пријаве, децембра 2013. године, на снази била другачија распорела надлежности тужилаштва, а да је неколико дана касније, тачније од 1. јануара 2014. на снагу ступио нови закон који је донео са собом и нову мрежу судова и тужилаштва, на основу месне надлежности.

До ближих информација о овој кривичној пријави покушава да дође и београдски адвокат Иван Нинић који је у интервјуу за „Време“ казао да би било добро, са ове временске дистанце, сазнати шта се са њом догодило.

О томе шта је Цвијан навео у пријави а што се односи на садашњег председника државе у медијима се до сада само спекулисало и говоркало. Постоји и једна, са ове тачке гледишта парадоксална изјава Владимира Цвијана где он након подношења пријаве каже: „Ово је прилика да видимо српско правосуђе на делу“.

Догађај на који се наводно односила та пријава одиграо се на седници Председништва СНС када је Цвијан Вучића упитао, на основу интерних докумената правног тима белгијске фирме „Делезе“, о сумњивим трансакцијама током процеса куповине „Делта Максија“.

Упитао га је наводно где је завршило 1,8 милијарди евра и коме је у готовини исплаћено 300 милиона евра провизије, што је Вучића разјарило.

Са друге стране, о инциденту је новинаре обавестио тада потпредседник странке Небојша Стефановић, рекавши да је, супротно, Цвијан добацио Вучићу псовке.

Цвијан је ту седницу напустио и на свом Твитер налогу написао да је председник СНС покушао да га нападне и да је вређао њега и његове сараднике. Цвијан је навео да је о догађајима на седници Председништва СНС 18. децембра обавестио и амбасаде Француске и САД, и поновио да ускоро путује у Лондон, па ће, како је додао, и „страни фактори пратити даљи ток догађаја“.

За то време председник Вучић тресе мреже по Убу, кад он шутира, голман не сме да се помери, погледајте ОВДЕ.

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА