Најновије

КНЕЖЕВИЋ ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ: Не шаљемо војску на КиМ, не занимају ме сузе Вљоре Читаку, макар њима заливала косовске божуре!

Председник парламентарног Одбора за одбрану и безбедност у црногорској Скупштини Милан Кнежевић изјавио је да је Влада Црне Горе одлучила да не пошаље своје војнике у мисију Кфор на Косово и Метохију после његове најаве за интерпелацију.

Милан Кнежевић. (Фото: Јутјуб)

- Најавили смо интерпелацију. Зато су одустали. Ми смо дали обећање грађанима Црне Горе да више нећемо забадати нож у леђа братској Србији. Зато смо и најавили интерпелацију о раду владе Здравка Кривокапица и министарке одбране, уколико одлуче да пошаљу црногорске војнике у саставу хрватског вода на Косову и Метохију - рекао је Кнежевић.

Он је нагласио да је добро што су одустали и спознали да је, како је навео, најмање 85 одсто грађана Црне Горе за повлачење признања тзв. Косова.

- За мене је Косово и Метохија саставни део Србије, и уопште ме не занимају сузе Вљоре Читаку, макар њима заливала косовске божуре. Уверен сам да долазе боља времена за Црну Гору и Србију и да ћемо заједно бранити националне интересе наше две независне али најближе државе - рекао је Кнежевић.

Он је подсетио да је на парламентарном Одбору за одбрану и безбедност почетком маја рекао да ће Демократски фронт тражити интерпелацију, уколико буде донета одлука о слању црногорских војника на Косово и Метохију.

- Ми смо гласове 30. августа добили на јасним позицијама које штите духовни, историјски и националони идентитет српског и црногорског народа. Ви радите како мислите да треба, до кад ће то бити видећемо. Али, ако се одлучите да шаљете војнике суочићете се најмање са интерпелацијом Демократског фронта, подршком никако - рекао је Кнежевић на седници Одбора на којој се расправљало о буџетским издвајањима намењеним Министарству Одбране.

- Сваки одлазак на Косово и Метохију, посебно у саставу неког хрватског вода, би додатно дестабилизовао ионако крхе политичке прилике у Црној Гори и региону и Одбор ће се изјашњавати о томе, као и Влада. Ми ћемо се изјашњавати према одлуци премијера Кривокапића уколико одлучи да пошаље црногорске војнике на Косово и Метохију - поручио је тада Кнежевић.

Он је навео да је учешће црногорских војника у мисији на Косову и Метохији "највећа срамота војске Црне Горе од њеног настанка".

- Сваки пут ћу гласати против слања наших војника јер је Косово и Метохија саставни део Србије - рекао је Кнежевић.

Претходно је министарка Ињац казала да је ступањем на дужност затекла предлог, који је ишао према Савету за одбрану и безбедност, за учешће у мисији Кфора.

У међувремену, данас је лидер ДПК Енвер Хоџај рекао да одлука Црна Гора да одбије да пошаље трупе на Косово у оквиру мировне мисије КФОР, представља позив на буђење за НАТО.

Према његовим речима, подела јединства НАТО на Балкану и на Косову служи само интересима Србије и Русије, и никоме другом.

Путинови фантоми на јесен у Србији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово оналјн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА