Најновије

БАЈДЕН ОТКРИО АМЕРИКУ! Има решење за решавање сукоба између Израела и Палестине!

Амерички председник Џо Бајден оценио је да је једино могуће решење конфликта између Израела и Палестине успостављање две државе, и изразио наду да ће примирије на обе стране, које је ступило на снагу у петак неће се превремено окончати.

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

"Нема промена у мојој обавези да заштитим Израел и тачка. Нема промена закључио је Џо Бајден и додао да је једино решење постојање две државе.

"То је једини одговор, једнини одговор", нагласио је Бајден и истако да мира неће бити све док цео регион не прихвати постојање Израела и том приликом позвао Изрелце да окончају сукобе са одређеним групама у Јерусалиму.

Хуманитарна помоћ већ је почела да стиже у појас Газе који контролише Хамас. Камиони разних хуманитарних организација почели су тамо достављати помоћ, укључујући лекове, храну и гориво. Уједињене нације су саопштиле да су издвојиле 18,5 милиона долара за помоћ тој области.

Према УН-овом Дечјем фонду (Уницеф), више од 100.000 људи било је приморано да напусти своје домове током сукоба на том подручју. Кући су се почели враћати у петак, а власти у Гази рекле су да је 1.800 стамбених јединица ненастањивих и да је 1.000 уништено. Палестинске власти процењују да ће за обнову подручја бити потребни десетине милиона евра.

Прекид ватре, започет у петак ујутро, први пут је стављен на тест неколико сати касније, када је десетине хиљада Палестинаца присуствовало молитвама у петак у џамији Ал Акса у Јерусалиму. Неки појединци бацали су камење на израелску полицију, која је одговорила сузавцем и гранатама. Ухапшено је око 20 Палестинаца.

Једанаестодневни сукоб сматра се најгорим у региону од 2014. године. Хамас и друге милитантне групе испалили су више од 4.000 ракета на израелске градове, а Израел је извео стотине ваздушних удара.

Украјина уцењује Русију водом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА