Најновије

ПУШТЕН РУСКИ ОПОЗИЦИОНАР! Москва сада јури његовог оца! (ВИДЕО)

Руска полиција пустила је данас из притвора опозиционог политичара Дмитрија Гудкова након што га је ухапсила пре два дана, а његов отац Генадиј Гутков, који је ван Русије, саопштио је да је против њега покренут кривични поступак.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Власти су 1. јуна ухапсиле бившег посланика Думе и истакнутог либералног опозиционог политичара Дмитрија Гудкова близу града Коломна, на око 120 километара југозападно од Москве, после претреса на 10 различитих локација, а према Истражном комитету, у операцији је учествовало око 140 службеника органа закона.

Он је задржан у полицији на основу оптужбе за "наношење материјалне штете преваром" због неплаћеног дуга за изнајмљену имовину од пре неколико година, а његов отац Генадиј Гудков, који је бивши руски посланик и критичар Кремља који живи у иностранству, изјавио је да његов син нема никакве везе са тим пословним простором и да је у притвору сазнао за наводно неплаћени дуг, преноси Ројтерс.

Он је рекао да су руске власти данас покренуле кривични поступак и против њега због муниције за пиштоље пронађене у сефу током полицијског претреса стана Гудкових у току ове недеље.

Генадиј Гудков, који тренутно живи у Бугарској, саопштио је да је у питању награда коју је добио 2005. и да је полиција о томе раније обавештена, а оптужио је власти да су отвориле случај, за који није било озваничне потврде, како би спречиле његов поваратак у Русију.

Руски суд је у среду донео одлуку да се опозиционом активисти Андреју Пивоварову, који је ухапшен у понедељак на аеродрому у Санкт Петербургу, продужи притвор за још два месеца док чека на суђење.

Почиње нови хладни рат, ствара се нови светски поредак! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА