Најновије

ТРАМП: Био сам у праву, коронавирус је потекао из лабораторије!

Бивши амерички председник Доналд Трумп захтева од Кине исплату десет милијарди долара због улоге у пандемији коронавируса.

Доналд Трамп. (Фото: Јутјуб)

Он позива имунолога др Ентонија Фаучија (80) да објасни тачно колико је информација знао о послу који се обављао у Институту за вирусологију у Вухану.

У својој изјави Трамп је исмејао свог научног саветника за пандемију тврдећи да је спасао стотине хиљада живота одупирањем Фаучијевим смерницама о свему, од затварања граница, развоја вакцина и ношења маски.

„Сада ће сви, па и такозвани ‘непријатељи’ почети да говоре да је председник Трамп био у праву око кинеског вируса, који је дошао из лабораторије“, додао је.

„Кореспонденција између Фаучија и Кине говори сама за себе прегласно да би то ико игнорисао. Кина би требало да плати 10 милијарди долара Америци, и свету, за смрти и деструкције које су проузрочили“, истакао је он.

Републиканци тврде како мејлови доказују да је Фаучи знао да се у лабораторији у Вухану врше експерименти са генетски модификованим коронавирусом.

Такође, показују како је био упозорен на могућност ‘бежања’ вируса из лабораторије, док је он све време јавно инсистирао на томе да је пандемија избила природним путем, преносом са животиње на човека.

Докторка Ли-Менг Јан, која је била међу првим људима који су говорили о теорији вируса побеглог из лабораторије, казала је након објављених Фаучијевих мејлова како је ковид 19 неограничено био-оружје и како су кинеска влада и одређене стране организације, као и неки научници све заташкавали.

Ли-Менг Јан је казала како је Фаучи знао за кинеска истраживања и пре пандемије.

Вучић у исто време предлаже да се народ изјасни и брани Рио Тинто! Више о томе ОВДЕ.

Извор: jutarnjilist.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА