Најновије

ПУТИН ОДБРУСИО ЗАПАДУ: Постоји Русија и постојаће, помирите се с тим!

Русија је постојала, постоји и постојац́е, као и Сједињене Америчке Државе, и с тим се треба помирити, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

„Нисмо ми довели руско-америчке односе у стање у коме се данас налазе. Нисмо ми то учинили. Нисмо први предузели ниједан корак у ономе што је нанело штету руско-америчким односима... Тих корака је превише“, рекао је Путин на састанку са шефовима међународних информативних агенција у оквиру Међународног економског форума у Санкт Петербургу.

Он је подсетио и на увођење антируских санкција.

„Јесмо ли ми уводили санкције против САД? Сједињене Америчке Државе су те које су уводиле санкције против нас и настављају да их уводе у свакој прилици и без икаквог разлога. Само зато што ми постојимо. Али с тим ће морати да се помире. Русија је постојала, постоји и постојаће. Као што постоје и постојаће САД које играју важну улогу у свету. Волео бих кад би они играли стабилизујућу улогу“, истакао је руски председник.

Према његовим речима, Путин рачуна на то да ће састанак са америчким колегом Џозефом Бајденом 16. јуна у Женеви бити конструктиван.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу завршава се данас, 5. јуна, а почео је 2. јуна. МИА „Русија севодња“ је медијски партнер форума.

Путин саопштио лошу вест за САД, Пољску и Украјину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА