Најновије

РУСИЈА ГРАДИ ПРВИ СТЕЛТ БРОД! Технологија коју ће применити нема премца, а убојито пловило биће невидљиво за сваког непријатеља!

Русија гради брод на којем ће потпуно бити примењена стелт технологија, како би га било тешко открити, јавља агенција РИА Новости.

Руска морнарица. (Фото: kremlin.ru)

Труп брода "Меркур" већ је изграђен, а очекује се да буде испоручен морнарици следеће године. Брод ће бити опремљен крстарећим ракетама, противваздушним ракетним системом, а такође ће моћи да открива и уништава подморнице.

Русија је до сада у изградњи бродова користила одређене елементе „стелт“ технологије, укључујуц?и радио-упијајући премаз, али "стелт" технологија није била потпуно примењена.

"Меркур" ће бити први брод у руској морнарици који ће имати радио-упијајући премаз на целој површини. Према прелиминарним проценама, брод од 100 метара даваће радио сигнал као мали чамац.

Осим тога, имаће посебан облик, односно биће сведен на минимум број избочених елемената и прореза, а такође ће бити коришћени разни композитни материјали и посебне боје.

Шок исповест британског специјалца: Са Орићем ковали заверу против Срба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА