Најновије

АГЕНТИ 007 НИСУ ВИШЕ ОНО ШТО СУ БИЛИ: Пронађени делови тајних докумената о британском разарачу

Објављени фрагменти тајних докумената о пролазу британског разарача Дефендер у непосредној близини кримске обале сведоче о још једној провокацији Велике Британије и покушају да се то покрије лажима, рекла је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Тајни агент (Фото: Pixabay)

„Агенти 007 нису оно што су били. А сада једна загонетка за британски парламент: зашто су нам потребни „руски хакери“ ако постоје британске аутобуске станице?“, нашалила се Захарова.

Раније су медији писали да су објављени фрагменти тајних докумената, који откривају задатак британског разарача Дефендер, који је прошао у близини Крима, припадали високом званичнику Министарства одбране Уједињеног Краљевства. Анонимни грађанин пронашао их је иза аутобуске станице у Кенту и донео у канцеларију.

Поверљиви материјали кажу да је пролазак британског разарача извршен у оквиру операције Op Ditroite и да је требало да демонстрира подршку Кијеву у питању територијалног власништва над Кримом.

Британски разарач Дефендер прешао је 23. јуна руску границу у Црном мору и продро три километра дубоко у територијалне воде Русије у близини кримског рта Фиолент. Руски гранични патролни брод је два пута испалио пуцње упозорења, а бомбардер Су-24 је бацио бомбе у смеру разарача, након чега је разарач променио курс.

Шта је још Захарова поручила НАТО пакту, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА