Најновије

ТРАМП 11. СЕПТЕМБРА: Сада је моја зграда највиша на Менхетну!

Овако је тадашњи грађевински магнат, а данас бивши председник Америке, 11. септембра 2001. по подне прокоментарисао терористички напад.

Доналд Трамп. (Фото: Flickr)

Видео-снимак прве реакције Доналда Трампа, бившег председника САД, на терористички напад на Америку постао је поново виралан на 20. годишњицу трагедије у којој је убијено готово 3.000 људи! Њујоршки милијардер је пре 20 година био грађевински магнат и један од најпознатијих житеља Велике јабуке.

Без емпатије

Тог уторка по подне, док се дим на Менхетну још није разишао, а Америка и свет још били у шоку после рушења кула близнакиња Светског трговинског центра, новинари ТВ станице WWОР из Њу Џерзија позвали су Трампа за коментар.

- Доналде, имате једну од зграда у финансијској четврти. Да ли сте претрпели оштећење, шта се догодило тамо,- упитао га је аналитичар Алан Маркус.

Трампов одговор је био све само не прикладан у том тренутку.

- Моја зграда у 40. улици је била друга највиша на доњем Менхетну. Највиша је била Светски трговински центар. Сада је моја зграда највиша на Менхетну - рекао је Трамп.

- Недавно сам разговарао са својим запосленима, иако је зграда седам или осам блокова даље од Светског трговинског центра, испред се налази отпад, цигле, камење, малтер и челик висок пола метра - наставио је он.

Видео-снимак Трампове реакције на дан када се обележава 20. годишњица напада шеровао је на друштвеним мрежама Рон Филипковски, бивши федерални тужилац.

Прегледан је више од 250.000 пута. Снимак је био у жижи пажње јавности током предизборне кампање 2016. године. Трампова реакција без емпатије и препуна егоизма није изненадила многе.

Менаџер

- Доналд је једноставно био Доналд. Он је менаџер свог презимена, чак и тог дана - рекао је аналитичар Алан Маркус, који је иначе Трампов пријатељ.

Међутим, Трампова тврдња да је сад његова зграда највиша на Менхетну није истинита. Како преноси Њузвик, после рушења СТЦ највиша зграда била је она која се налази у улици Пајн број 70 и нешто више од осам метара је виша од Трамповог торња који има четири спрата више.

Ово је једина тема о којој се неће разговарати на састанку Путина и Зеленског! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА