Најновије

"ДА ЛИ СМО У СРОДСТВУ?" Бајден се неочекивано обратио индијском премијеру и добио је хит одговор

На почетку свог првог састанка са индијским премијером Нерендром Модијем од када је на челу САД, амерички председник ДЖозеф Бајден је данас у Белој кући искористио прилику да нешто више сазна о свом пореклу.

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

- Да ли смо у сродству - упитао је Бајден индијског премијера, на шта му је Моди кроз шалу потврдно одговорио, преноси Ројтерс.

Амерички председник је објаснио да је сазнао за индијску грану породице Бајден када је први пут изабран у Конгрес 1972. године и када је добио писмо од некога ко се презива исто и живи у Мумбају.

- Открио сам да је постојао капетан ДЖорџ Бајден, који је био капетан у Источноиндијској компанији - објаснио је Бајден, уз напомену да је једном Ирцу веома тешко то да призна, пошто је реч о компанији која је поставила темље Британске империје.

Он је рекао и да је сазнао да је ДЖорџ Бајден остао у Индији и оженио се Индијком, алИ да није даље успео да прати тај траг и да је цела сврха састанка са Модијем да му помогне да сазна више о том човеку.

Моди је рекао да му је Бајден раније помињао везу, па је тражио и донео документа која би могла да помогну у попуњавању празнина у породичном стаблу, на шта се амерички председник насмејао.

Односи САД и Индије су у успону и Вашингтон сматра НЈу Делхи кључним партнером у настојању да се сузбије кинески утицај у индо-пацифичком региону, наводи Ројтерс.

Након јутрошњег састанка, Бајден и Моди требало је да се данас у Белој кући придруже састанку других лидера Квадрилатералног безбедносног дијалога (Квад) који уз САД и Индфију чине Јапан, и Аустралија.

На самиту ће, како је најављено, бити речи и о напретку у дистрибуирању вакцина, инфраструктури и технолошкој сарадњи.

Лидери Квада разговараће уживо, након Бајденовог састанка са Модијем, а одвојено амерички председник треба да се састане са јапанским премијером Јошихиде Сугом.

Француска припретила Русији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА