Најновије

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА НАТО ПАКТУ: Одлучите се! Реците шта тачно желите

Време је да НАТО одлучи о свом односу према Русији, алијанса мора да одлучи да ли жели да реши проблеме заједно са Москвом или да је обузда, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

„Овде би се, како ми се чини, требало упутити питање новинарима, стручној заједници, као и стручњацима за НАТО и представницима овог блока: који је ваш концепт, у ствари, изградња односа (са Руском Федерацијом)? Шта тачно желите? Јер, чини ми се, крајње је време да се одлучимо, након оваквих радњи, потребно је одлучити, укључујући и у јавном плану, шта тачно желе. Да ли желе да реше стварне, глобалне проблеме и изазове са којима се може решити само колективно, а без Русије нема спаса? Или желе да се бескрајно ангажују у спровођењу политике обуздавања на тако примитиван начин?", рекла је Закхарова у програму ТВ канала "Русија 24".

НАТО је раније потврдио да је укинуо акредитације осморици дипломата у руској мисији у Алијанси и смањио број акредитација за Руску Федерацију на 10.

Русија је више пута изјављивала да неће никога напасти, а изјаве о „руској агресији“ користе се као изговор за постављање више војне опреме НАТО -а у близини руских граница.

Према речима руског председника Владимира Путина, руска претња је „изум оних који желе да профитирају од своје улоге авангарде у борби против Русије, да за то добију неке бонусе и преференције“.

А шта НАТО каже на ову тему, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА