Најновије

БЕСНИ ЗБОГ ПРОТЕРИВАЊА ДИПЛОМАТА! Руси упозорили НАТО!

Одлука шефова НАТО-а да смање број руске делегације у војном блоку отежава посао дипломатије у време када су антагонизам и међусобна сумња већ у порасту, упозорио је Кремљ.

НАТО. (Фото: ria.ru)

У разговору са новинарима, Дмитриј Песков је рекао да приморавање Русије да врати осам изасланика из своје сталне мисије при седишту НАТО-а у Бриселу подрива посвећеност блока изградњи односа између земаља и неговању ефикасног дијалога.

"Постоји очигледна контрадикција у изјавама представника НАТО-а о жељи за нормализацијом односа са нашом земљом и њиховим стварним акцијама", рекао је Песков.

„Ове акције, наравно, не дозвољавају нам да се претварамо да постоји могућност нормализације односа и наставка дијалога са НАТО-ом. Уместо тога, ови изгледи су готово потпуно поткопани."

Одлука о протеривању дипломата донета је у среду, када је НАТО одлучио да разреши осам руских представника у Бриселу са њихових места након наводне шпијунаже.

„НАТО је одлучио да преполови величину мисије Русије у савезу као одговор на сумњиве злонамерне руске активности, укључујући убиства и шпијунажу. Од осам дипломата, за које се сматра да су непријављени обавештајни официри, биће затражено да напусте и друга два укинута места“, написала је на Твитеру уредник "Скај њуза" Деборах Хејнс.

„Неспремност НАТО-а на сарадњу постала је дефинитивно и неопозиво очигледна. Поћи ћемо од тога при изради мера одговора, а оне ће уследити”, рекла је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова, истичући да није толико изненађење донета одлука, већ ароганција НАТО-а.

Генерални секретар савеза Јенс Столтенберг је рекао да се одлука не заснива на "конкретном догађају".

„Одузели смо акредитацију осморици припадника руске мисије при НАТО-у, који су били непријављени обавештајни официри и ово није повезано са неким конкретним догађајем. Примећујемо раст активности Русије, морамо бити на опрезу, морамо деловати, јер осећамо да особље руске мисије обавља активности које нису у складу са њиховим статусом“, рекао је он.

Руска ратна морнарица добија нову флоту! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА