Најновије

ЗАХАРОВА: Лавров доноси Путинову поруку у Београд

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров ће у понедељак, 11. октобра, у оквиру радне посете Београду, учествовати на јубиларном састанку на високом нивоу Покрета несврстаних, рекла је портпарол руског министарства Марија Захарова.

Лавров и Захарова (Фото: РИА Новости)

Захарова је навела да ће током овог догађаја Лавров пренети поруку председника Руске Федерације Владимира Путина, у којој се истиче посебан значај који Москва даје активностима Покрета несврстаних који обједињава 120 земаља и промовише принципе равноправне међудржавне сарадње.

- Први пут у историји Русија ће наступити на месту Покрета несврстаних у новом својству - посматрача, које је примила у јулу на иницијативу руског председника Путина. Тај корак постао је јасан доказ блискости приступа наше земље и Покрета несврстаних ка многим глобалним проблемима и отварању широких могућности за изградњу узајамног партнерства, укључујући и кроз УН - навела је Захарова на последњем брифингу.

Раније је најављено да ће овом скупу 60 година Покрета несврстаних присуствовати бројни државници и најмање 40 шефова дипломатија.

Како је Велика Британија пала у милост и немилост Путина, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА