Најновије

ЗАХАРОВА ОШТРО РЕАГОВАЛА: Америчка ЦИА објавила најновије планове за "агресивну Русију" и Кину

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је промене у структури америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) које укључују планове за помно праћење дејстава "агресивне Русије" и Кине. Захарова је приметила да америчке методе борбе против геополитичких претњи у 21. веку подсећају на стратегије из времена Хладног рата.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

- Бићете изненађени, али ЦИА ће се борити против главне геополитичке претње 21. века методама 20. века, односно, извукавши из музејских складишта омиљене стратеге из доба Хладног рата. Вашингтон не крије да ће ради остваривања свог "племенитог циља" бити повећан кадар ЦИА (више америчких шпијуна – више слободе на амерички начин), а за Кином је појачан надзор. Наравно, нису заборавили ни нас - у саопштењу је одвојено дато да ће се дејства "агресивне Русије" помно пратити. Поменути смо заједно са тероризмом, Северном Корејом и Ираном - истакла је портпаролка.

Она је објаснила да се такве промене у структури Агенције дешавају у време када "галопирајући раст илегалних миграција, прекограничног организованог криминала и изазови повезани са пандемијом представљају стварну структурну претњу за националну безбедност света, укључујуц́и Америку". Међутим, према њеним речима, ЦИА не жели да појача своје напоре у овим објективно тешким областима.

- Да ли заиста ЦИА уопште није заинтересована за оно што се дешава у самим Сједињеним Америчким Државама? Пре неки дан ми је један амерички држављанин рекао како и ко прелази америчку границу са Мексиком, мирно се легализујући у оближњим Сједињеним Америчким Државама без иједног документа. Која је сврха бавити се имагинарним апсолутно измишљеним претњама које наводно потичу од Русије и Кине, а које се налазе хиљадама километара од самих Сједињених Америчких Држава, када Америка, у принципу, не контролише ситуацију на својим правим, а не жељеним границама, када криза унутар земље превазилази све оно што је било у америчкој историји од времена Грађанског рата? - закључила је Захарова.

Додик открио - формирано пет експертских тимова за спорне одлуке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА