Најновије

ЗАХАРОВА: НАТО нема доказе

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да НАТО нема доказе за најновије тврдње.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

Тачније, Захарова тврди да НАТО нема доказе да су протерани службеници из руске дипломатске мисије у тој организацији били укључени у било какве злонамерне активности.

"Требало би да будемо свесни да је НАТО систематски рушио односе са Русијом опредељујући се за логику хладног рата. Такође, требало би да се сетимо да је улога генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга у овом деструктивном процесу значајна. И на крају, требало би да имамо на уму да нема доказа против активности Руса које је НАТО протерао" написала је Захарова на свом Телеграм каналу као одговор на Столтенбергове изјаве о разлогу протеривања руских дипломата, пренео је ТАСС.

Генерални секретар НАТО-а, приметила је она, треба да се запита колико је представника земаља чланица те организације прерушених у дипломате и новинаре укључено у шпијунске активности широм света.

"Ако сматрате да је то недопустиво, молимо вас да опозовете обавештајне оперативце земаља НАТО из Русије", закључила је она.

Столтенберг је раније рекао да је одлука о протеривању руских дипломата из Брисела донета на основу обавештајних информација. Истовремено, он није поменуо ниједан доказ који би могао да докаже оптужбе против Русије.

НАТО је 6. октобра рекао да смањује руску мисију у организацији са 20 на 10 запослених.

Акредитације за осам дипломата су опозване, а два места су укинута.

Алијанса је затражила од руских дипломата да напусте Брисел до краја октобра.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је 18. октобра да је Русија потпуно обуставља рад своје мисије при НАТО.

Такође, биће на снази пауза у активности војне мисије НАТО за везу и информисање у Москви.

Како се Будимпешта и Варшава боре против бриселског централизма, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА