Најновије

РОГОЗИН ОБЈАВИО ВИДЕО ДОКАЗ: Ко је лично предложио бомбардовање Београда?' (ВИДЕО)

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова и директор руске свемирске агенције Роскосмос Дмитриј Рогозин објавили су на својим налозима на Телеграму архивски снимак на којем актуелни председник САД-а Џозеф Бајден говори како је баш он предлагао бомбардовање Београда 1999. године.

Дмитриј Рогозин (Фото: Јутјуб)

Реч је, наводи се, о састанку Комитета за спољне послове америчког Сената годину дана пре него што је НАТО почео бомбардовање тадашње Савезне Републике Југославије, марта 1999.

„Ја сам предложио бомбардовање Београда. Ја сам предложио да амерички пилоти оду тамо и да униште све мостове на Дрини”, казао је тадашњи сенатор Бајден.

Рогозин је, одговарајући на оптужбе шефа Беле куће да је руски председник Владимир Путин ратни злочинац, написао да Бајдена можда треба подсетити на то ко је ратни злочинац и додао: „Пред крај свог живота овај крвави старац мора да се сети својих зверстава, хиљада цивила које је убио”.

Захарова је у свом коментару снимка написала да је реч о изјави представника државе која није имала ни заједничке границе, ни заједничку историју са Југославијом.

„Југославија није стварала ни директну, ни индиректну претњу Сједињеним Америчким Државама или њеним грађанима. То им је просто било потребно”, додала је она.

Према изворима са Википедије, Бајден је 1993. био у Србији где је разговарао са Слободаном Милошевићем, тадашњим председником, којем је рекао да је ратни злочинац и да би му као таквом требало судити.

Шта се догађа у Мариупољу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА